21 november, 2007

Utsökt med en gnutta grädde!

Jo, nu tänkte jag komma med ett underbart middagstips, själv åt jag det idag, å det satt himla fint i magen :D Den tackade till och med efteråt, å det händer inte ofta! Iaf, maten jag tipsar om är stekt lax, med typ svartpeppar/peppar och salt som krydda som du steker i en klick/gnutta smör. Sen tar du å tillagar en potatisgratäng i ugnen! MUMS säger jag bara! Sen om du gillar ex. vitlök då äre bara krydda potatisgratängen med vitlök, å det är fortfarande lika gott! Sen kan man även välja om man vill stekahela laxfilér eller om man vill "hacka sönder" laxen. Själv brukar jag varier, men idag blev det sönderhack! Men det smakar lika bra för det! Ett tips till alla kan vara att inte ta fryst potatisgratäng (jag gjorde det, eller... den hade legat framme sen i morse, men var fortfarande med än halvfrusenI) för tar du fryst potatisgratäng, då smälter all is som ligger och trycker i gratängen, och då blir det bara en sörja av allt. Men ge inte upp hoppet då, låt bara gratängen vara en liten extra stund i ugnen, funkade iaf för mig så! Hoppas ni lyckas med denna übergoda måltiden, för den smakar himmelskt ;) Om man tycker om fisk vill säga!

Å på tal om fisk, måste jag bara få berätta om min och annas underbara lunchmöte! Det hela började med att jag tog mig och anna lite mat (med betoning på lite) och då ser en av mattanterna det och börjar prata med oss:

mattant: Men flickor, ska ni inte äta mer?

vi: Nej, fisk är inte det godaste att äta...

mattant: men det vegetariska då (tittar på anna)

Vi: njäää, vi klarar oss!

mattant: Bantar ni kanske?

jag: Nej! verkligen inte!

Sen gick vi ;) Gud så underbart att dessa mattanter håller koll på vad vi äter, och vet att det de serverar smakar himmelskt gott ;)

Sen kommer jag med en underbar sak att berätta! Vi har fått nyaste harry potterboken :D Så den ska jag ta å börja läsa snart, tror jag! Kanske låter mamma och pappa läsa före mig... hmm ;) Har iaf läst 2 sidor ur den hittils :D

Aja, det får väl lov att vara allt för mig. Måste ta och plugga biologi nu >.<

1 kommentar:

Eladio Osorio Montenegro sa...

Hello from españa. If you want visit my blog http://caldelaodecaldelas.blogspot.com